Hoe Maak Je Een Grafiek In Word: Een Eenvoudige Handleiding

How To Create A Graph In Microsoft Word 2019 (2020 Tutorial)

Keywords searched by users: hoe maak je een grafiek in word hoe maak je een grafiek in excel, grafiek maken, grafiek maken in excel met x en y-as, grafiek maken online, grafiek maken in excel met meerdere gegevens, grafiek excel, hoe maak je een staafdiagram in excel, staafdiagram maken

Hoe maak je een grafiek in Word?

1. Inleiding

Een grafiek kan een effectieve manier zijn om gegevens visueel weer te geven in een Word-document. Of je nu gegevens uit een Excel-spreadsheet wilt presenteren of gewoon een korte grafiek wilt maken, Word biedt handige tools waarmee je dit kunt doen. In dit artikel zullen we je stap voor stap begeleiden bij het maken van een grafiek in Word, evenals verschillende tips en trucs om je grafiek aan te passen en op te maken.

2. Een grafiek toevoegen aan een Word-document

Om een grafiek toe te voegen aan een Word-document, volg je deze eenvoudige stappen:

1. Ga naar het tabblad “Invoegen” in Word.
2. Klik op de knop “Grafiek” in de groep “Illustraties”.
3. Er verschijnt een venster dat je verschillende soorten grafieken en sjablonen biedt om uit te kiezen.
4. Selecteer het type grafiek dat je wilt maken en klik op “OK”.
5. Er wordt een lege grafiek weergegeven in je Word-document en een nieuwe Excel-spreadsheet wordt geopend waar je je gegevens kunt invoeren.

3. Verschillende soorten grafieken

Er zijn verschillende soorten grafieken die je kunt maken in Word, afhankelijk van het type gegevens dat je wilt presenteren. Enkele veelvoorkomende typen grafieken zijn:

– Lijngrafieken: deze worden gebruikt om trends in gegevens weer te geven en zijn handig voor het tonen van gegevens in de tijd.
– Staafdiagrammen: deze worden gebruikt om vergelijkingen tussen verschillende categorieën te maken.
– Cirkeldiagrammen: deze worden gebruikt om de verdeling van gegevens in verschillende categorieën te tonen.
– Scatterplots: deze worden gebruikt om de relatie tussen twee variabelen te tonen.

Je kunt experimenteren met verschillende grafiektypes om te zien welke het beste past bij je gegevens en het gewenste doel van de grafiek.

4. Grafiek aanpassen en opmaken

Eenmaal in Word kun je verschillende aanpassingen en opmaakopties toepassen op je grafiek om deze te personaliseren. Hier zijn enkele veelgebruikte functies die je kunt gebruiken:

– Gegevensbewerking: je kunt de gegevens bewerken door de Excel-spreadsheet aan te passen die aan je grafiek is gekoppeld. Hierdoor wordt je grafiek automatisch bijgewerkt.
– Grafiekstijlen: Word biedt verschillende voorgedefinieerde grafiekstijlen die je kunt toepassen om de algehele uitstraling en het uiterlijk van je grafiek te wijzigen.
– Aslabels en titels: je kunt de aslabels en titels aanpassen om je gegevens beter te benadrukken en je grafiek gemakkelijker te begrijpen.
– Achtergrondkleur: je kunt de achtergrondkleur van je grafiek wijzigen om deze beter te laten passen bij de rest van je document.
– Grafieksymbolen: je kunt symbolen of vormen toevoegen aan je grafiek om specifieke gegevenspunten te markeren of om visuele interesse toe te voegen aan je grafiek.

5. Gegevensbron bijwerken

Als je je gegevens in de Excel-spreadsheet bijwerkt, kun je deze wijzigingen gemakkelijk weergeven in je grafiek in Word. Dit is vooral handig als je regelmatig gegevens moet bijwerken en de bijgewerkte grafiek telkens opnieuw moet maken. Om je gegevens bij te werken, volg je deze stappen:

1. Klik op de grafiek om deze te selecteren.
2. Ga naar het tabblad “Gegevens” in Excel.
3. Voer de gewenste wijzigingen in de Excel-spreadsheet in.
4. Ga terug naar je Word-document en de grafiek wordt automatisch bijgewerkt met de nieuwe gegevens.

6. Grafiek kopiëren en plakken naar andere documenten

Het kan voorkomen dat je dezelfde grafiek in meerdere documenten wilt gebruiken zonder deze telkens opnieuw te maken. Gelukkig is het eenvoudig om je grafiek te kopiëren en te plakken in andere Word-documenten. Volg deze stappen om dit te doen:

1. Selecteer de grafiek die je wilt kopiëren.
2. Klik met de rechtermuisknop op de geselecteerde grafiek en selecteer “Kopiëren” in het contextmenu.
3. Ga naar het nieuwe Word-document waar je de grafiek wilt plakken.
4. Klik met de rechtermuisknop op de gewenste locatie en selecteer “Plakken” in het contextmenu.
5. De grafiek wordt nu gekopieerd naar het nieuwe document.

Veelgestelde vragen (FAQ’s)

V: Hoe maak je een grafiek in Excel?

A: Het maken van een grafiek in Excel is vergelijkbaar met het maken van een grafiek in Word. Je opent Excel, voert je gegevens in een spreadsheet in, selecteert de gegevens en kiest het gewenste type grafiek. Vervolgens kun je je grafiek aanpassen en opmaken zoals gewenst.

V: Kan ik online een grafiek maken?

A: Ja, er zijn verschillende online tools en websites beschikbaar waarmee je grafieken kunt maken zonder dat je software hoeft te installeren. Enkele populaire opties zijn Google Spreadsheets, Canva en Zoho Sheets.

V: Hoe maak je een staafdiagram in Excel?

A: Om een staafdiagram in Excel te maken, voer je je gegevens in een Excel-spreadsheet in, selecteer je de gewenste gegevens en ga je naar het tabblad “Invoegen”. Kies het type staafdiagram dat je wilt maken en pas het verder aan naar jouw voorkeur.

V: Hoe maak je een grafiek met een x- en y-as in Excel?

A: Om een grafiek met een x- en y-as in Excel te maken, voer je je gegevens in een spreadsheet in en selecteer je vervolgens de gewenste gegevens. Ga naar het tabblad “Invoegen” en kies het gewenste type grafiek waarbij een x- en y-as wordt weergegeven, zoals een lijngrafiek of een spreidingsplot.

V: Hoe maak je een staafdiagram in Word?

A: Het maken van een staafdiagram in Word is vergelijkbaar met het maken van andere grafieken. Ga naar het tabblad “Invoegen”, klik op de knop “Grafiek” en selecteer het type staafdiagram dat je wilt maken. Voer je gegevens in en pas de grafiek aan zoals gewenst.

Met deze informatie in gedachten ben je nu goed uitgerust om een grafiek in Word te maken. Volg de stappen en tips die we hebben besproken en je zult in een mum van tijd over professioneel ogende grafieken beschikken om je gegevens te presenteren.

Categories: Update 70 Hoe Maak Je Een Grafiek In Word

How to create a Graph in Microsoft Word 2019 (2020 Tutorial)
How to create a Graph in Microsoft Word 2019 (2020 Tutorial)

Ga naar het tabblad Invoegen en klik in de groep Illustraties op Grafiek. Klik in het dialoogvenster Grafiek invoegen op de pijlen om door de diagramtypen te bladeren. Selecteer het gewenste type grafiek en klik op OK.Als u complexe gegevens en gegevensrelaties inzichtelijker wilt maken, kunt u een grafiek maken om de gegevens te visualiseren. Selecteer de positie in het document waar u de grafiek wilt invoegen. Selecteer Invoegen > Grafiek. Selecteer het gewenste type grafiek en klik op OK.Een grafiek maken

Klik ergens in de gegevens waarvoor u een grafiek wilt maken. Als u specifieke gegevens in een grafiek wilt tekenen, kunt u ook de gegevens selecteren. Selecteer > grafieken invoegen > en het gewenste grafiektype. Selecteer de gewenste optie in het menu dat wordt geopend.

Een kolom- of staafgrafiek maken in Excel
  1. Klik op een willekeurige plek in een tabel of de gegevens waarvoor u een grafiek wilt maken.
  2. Ga naar het tabblad invoegen en klik op de pijl bij kolom- of staafgrafieken.
  3. Selecteer het gewenste grafiektype, er bestaan voor zowel de kolom en de staafgrafiek meerdere typen.
Word
  1. Klik op Invoegen > Grafiek. …
  2. Klik op Cirkel en dubbelklik vervolgens op het gewenste cirkeldiagram.
  3. Vervang in het werkblad dat wordt weergegeven, de tijdelijke aanduiding voor gegevens door uw eigen gegevens. …
  4. Wanneer u klaar bent, sluit u het werkblad.

Hoe Zet Je Een Grafiek In Word?

Als u complexe gegevens en gegevensrelaties inzichtelijker wilt maken, kunt u een grafiek maken om de gegevens te visualiseren. Om een grafiek in Word te plaatsen, begint u met het selecteren van de positie in het document waar u de grafiek wilt invoegen. Vervolgens gaat u naar het tabblad “Invoegen” en klikt u op “Grafiek”. Hier kunt u het gewenste type grafiek selecteren en vervolgens op “OK” klikken om de grafiek in te voegen.

Hoe Maak Ik Van Een Tabel Een Grafiek?

Hoe maak ik van een tabel een grafiek?

Om een kolom- of staafgrafiek te maken in Excel, moet je eerst op een willekeurige plek in de tabel of de gegevens klikken waarvoor je een grafiek wilt maken. Navigeer vervolgens naar het tabblad “Invoegen” en klik op de pijl bij “Kolom- of staafgrafieken”. Hier kun je het gewenste type grafiek selecteren, aangezien er meerdere typen beschikbaar zijn voor zowel de kolom- als staafgrafiek. Het selecteren van het juiste grafiektype is essentieel om de gewenste visualisatie te creëren.

Hoe Maak Je Een Cirkeldiagram In Word?

Hoe maak je een cirkeldiagram in Word?
Om een cirkeldiagram in Word te maken, volg je de volgende stappen. Klik eerst op het tabblad “Invoegen” en selecteer vervolgens “Grafiek”. Kies daarna voor de optie “Cirkel” en dubbelklik op het gewenste cirkeldiagram. Op het werkblad dat wordt weergegeven, vervang je de tijdelijke aanduiding voor gegevens door je eigen gegevens. Zodra je hiermee klaar bent, sluit je het werkblad.

Details 47 hoe maak je een grafiek in word

Stapsgewijze Instructies Voor Het Maken Van Een Grafiek - Microsoft  Ondersteuning
Stapsgewijze Instructies Voor Het Maken Van Een Grafiek – Microsoft Ondersteuning
Een Stroomdiagram Maken In Word | Lucidchart
Een Stroomdiagram Maken In Word | Lucidchart
Maak Eenvoudig Een Lijndiagram Met Meerdere Reeksen Erin Excel
Maak Eenvoudig Een Lijndiagram Met Meerdere Reeksen Erin Excel
Een Grafiek Maken In Een Spreadsheet (Met Afbeeldingen) - Wikihow
Een Grafiek Maken In Een Spreadsheet (Met Afbeeldingen) – Wikihow
Hoe U Een Diagram Maakt Met Zowel Percentage Als Waarde Erin Excel?
Hoe U Een Diagram Maakt Met Zowel Percentage Als Waarde Erin Excel?

See more here: themtraicay.com

Learn more about the topic hoe maak je een grafiek in word.

See more: https://themtraicay.com/category/eten-en blog

Rate this post

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai.