Hoe Lang Runderrollade Braden: Een Gids Voor Perfectie

Beef Rouladen – Delicious Beef Rolls From Germany

Keywords searched by users: hoe lang runderrollade braden runderrollade braden met vleesthermometer, runderrollade oven, runderrollade in de oven langzaam garen, runderrollade recept, varkensrollade braden in de pan, runderrollade bbq, runderrollade welk vlees, gemarineerde rollade oven

Hoe lang runderrollade braden in Nederland?

Als je een heerlijke runderrollade bereidt, is het belangrijk om de juiste braadtijd aan te houden. De braadtijd kan variëren afhankelijk van het gewicht van de rollade en de gewenste gaarheid. In dit artikel zullen we je laten zien hoe lang je een runderrollade moet braden in Nederland, of je nu de oven of het fornuis gebruikt. We zullen ook enkele belangrijke tips en tricks delen om ervoor te zorgen dat je een perfecte rollade krijgt.

Voorbereidingen

Voordat je begint met het braden van de runderrollade, zijn er enkele belangrijke voorbereidingen die je moet treffen:

 1. Haal de runderrollade uit de koelkast en laat het op kamertemperatuur komen. Hierdoor zal de rollade gelijkmatiger garen.
 2. Verwarm de oven voor op de juiste temperatuur. De exacte temperatuur hangt af van het recept dat je gebruikt, maar meestal wordt een temperatuur tussen 160°C en 180°C aanbevolen.
 3. Breng de runderrollade op smaak met kruiden, zout en peper. Je kunt bijvoorbeeld gebruik maken van een mengsel van tijm, rozemarijn en knoflook om de rollade op smaak te brengen.
 4. Bind de rollade op met keukentouw om zijn vorm te behouden tijdens het braden.
 5. Verhit wat boter of olie in een braadpan. Hierin ga je straks de rollade aanbraden.

Braadtijd in de oven

Als je de runderrollade in de oven wilt braden, volg dan deze stappen:

 1. Plaats de rollade in een voorverwarmde oven en houd de braadtijd aan volgens het gewicht. Een vuistregel is om de rollade 20 minuten per 500 gram te braden.
 2. Gebruik een kernthermometer om de kerntemperatuur van de rollade te controleren voor de gewenste gaarheid. Steek de thermometer in het dikste deel van de rollade, maar zorg ervoor dat je het bot vermijdt. Voor een rosé rollade is een kerntemperatuur van ongeveer 55°C tot 60°C nodig. Voor een medium rollade is een kerntemperatuur van ongeveer 60°C tot 65°C nodig. En voor een doorbakken rollade is een kerntemperatuur van ongeveer 70°C nodig.
 3. Laat de rollade 10 tot 15 minuten rusten voordat je hem aansnijdt. Dit zorgt ervoor dat de vleessappen zich herverdelen en de rollade sappig blijft.

Braadtijd op het fornuis

Je kunt er ook voor kiezen om de runderrollade op het fornuis te braden. Volg deze stappen:

 1. Verhit de braadpan op middelhoog vuur en leg de rollade erin.
 2. Keer de rollade regelmatig om totdat alle zijden mooi bruin zijn.
 3. Zet het vuur lager en laat de rollade langzaam garen tot de gewenste gaarheid is bereikt. Dit kan ongeveer 45 minuten tot 1 uur duren, afhankelijk van het gewicht van de rollade.
 4. Gebruik een kernthermometer om de kerntemperatuur te controleren, zoals hierboven beschreven.

Belang van de kerntemperatuur

De kerntemperatuur is een belangrijke factor bij het bepalen van de gaarheid van de runderrollade. Het is essentieel om de kerntemperatuur te meten om ervoor te zorgen dat de rollade perfect gaar is. Hier zijn enkele richtlijnen voor de kerntemperatuur:

 • Voor een rosé rollade is een kerntemperatuur van ongeveer 55°C tot 60°C nodig.
 • Voor een medium rollade is een kerntemperatuur van ongeveer 60°C tot 65°C nodig.
 • Voor een doorbakken rollade is een kerntemperatuur van ongeveer 70°C nodig.

Het is belangrijk om op te merken dat de kerntemperatuur iets kan stijgen tijdens het rusten. Daarom is het aanbevolen om de rollade uit de oven of van het fornuis te halen wanneer deze enkele graden onder de gewenste kerntemperatuur bereikt is.

Braadtijd berekenen

Om de exacte braadtijd van je runderrollade te berekenen, moet je het gewicht van de rollade en de gewenste kerntemperatuur weten. Je kunt een braadtijd tabel of een berekeningsformule gebruiken om de juiste braadtijd te bepalen. Hier is een algemene vuistregel:

20 minuten per 500 gram bij een temperatuur van 160°C tot 180°C.

Houd er rekening mee dat dit slechts een richtlijn is en dat de werkelijke braadtijd kan variëren. Het is altijd het beste om een kernthermometer te gebruiken om de kerntemperatuur te controleren en de rollade regelmatig te controleren tijdens het braden.

Belang van rusttijd

Na het braden van de runderrollade is het belangrijk om de rollade enige tijd te laten rusten voordat je hem aansnijdt. Dit helpt de vleessappen te herverdelen en zorgt ervoor dat de rollade sappig blijft. Laat de rollade ongeveer 10 tot 15 minuten rusten voordat je hem aansnijdt.

Belang van aanbraden

Het aanbraden van de runderrollade voordat je hem verder gaart, is een belangrijke stap om een heerlijke smaak en textuur te krijgen. Het aanbraden zorgt voor een krokante buitenkant en helpt ook om de vleessappen binnenin te behouden. Braad de rollade aan alle zijden kort aan in een hete pan met boter of olie voordat je hem verder gaart in de oven of op het fornuis.

Bedruipen tijdens het braden

Tijdens het braden is het belangrijk om de runderrollade regelmatig te bedruipen met het bakvet. Dit helpt uitdrogen te voorkomen en zorgt voor een malse rollade met een mooie glans. Neem regelmatig wat van het bakvet en giet het over de rollade met behulp van een lepel of een kwastje.

Alternatieve bereidingswijzen

Naast het braden in de oven of op het fornuis, zijn er ook andere manieren om een runderrollade te bereiden:

 • Slowcooker: Je kunt de runderrollade ook langzaam laten garen in een slowcooker voor een langzamere en zachtere bereiding.
 • Barbecue: Een runderrollade kan ook op de barbecue worden bereid voor een heerlijke rooksmaak. Zorg ervoor dat je de rollade indirect grilt en regelmatig bedruipt met een marinade of saus naar keuze.

Snijden en serveren

Wanneer de runderrollade gaar is en enige tijd heeft gerust, kun je hem gaan snijden en serveren. Hier zijn enkele stappen om te volgen:

 1. Verwijder het keukentouw van de rollade voordat je hem gaat snijden.
 2. Snijd de rollade in mooie plakken met behulp van een scherp mes. Je kunt de plakken zo dun of dik snijden als je zelf wilt.
 3. Serveer de runderrollade met bijgerechten naar keuze, zoals aardappelpuree, groenten en een heerlijke jus of saus.

Geniet van je zelfgemaakte runderrollade!

FAQs

1. Hoe lang moet ik een runderrollade braden in de oven?

De braadtijd in de oven is afhankelijk van het gewicht van de rollade. Over het algemeen wordt aangeraden om de rollade 20 minuten per 500 gram te braden. Gebruik een kernthermometer om de kerntemperatuur te controleren en zorg ervoor dat deze de gewenste temperatuur bereikt.

2. Kan ik de runderrollade op het fornuis braden?

Ja, je kunt de runderrollade ook op het fornuis braden. Verhit de braadpan op middelhoog vuur en keer de rollade

Categories: Update 59 Hoe Lang Runderrollade Braden

Beef Rouladen - Delicious Beef Rolls from Germany
Beef Rouladen – Delicious Beef Rolls from Germany

Wil je de rollade well done gebraden, hanteer dan 30-35 minuten braadtijd per 500 gram. Laat een rollade na het braden of grillen altijd een aantal minuten rusten voordat je hem aansnijdt!Leg de rollade in een braadslede en plaats deze in de oven. Schep regelmatig het braadvocht over de rollade, zo blijft deze mals. Na 1 uur en 45 minuten is de rollade gaar.Leg de varkensrollade in de pan en braad in 2 minuten rondom bruin. Zet het vuur laag en braad de rollade in ongeveer 40 minuten gaar, met deksel schuin op de pan. Keer de rollade regelmatig om. Haal de rollade uit de pan en laat 10 minuten rusten op een bord, afgedekt met aluminiumfolie.

Hoe Lang Moet Een Runderrollade Bakken?

Hoe lang moet een Runderrollade bakken?

Om een Runderrollade perfect te bakken, leg je deze eerst in een braadslede en plaats je de braadslede in de oven. Zorg ervoor dat je regelmatig het braadvocht over de rollade schept, dit helpt om de rollade sappig te houden. Na ongeveer 1 uur en 45 minuten in de oven is de rollade gaar. Het is belangrijk om de interne temperatuur van de rollade te controleren met een vleesthermometer. Voor een medium rare rollade moet de temperatuur ongeveer 54-57°C zijn, terwijl voor een medium gaarheid de temperatuur rond de 60-63°C moet zijn. Laat de rollade een paar minuten rusten voordat je hem aansnijdt, zodat de sappen zich goed kunnen verdelen.

Hoe Lang Moet Een Rollade Sudderen?

Hoe lang moet een rollade sudderen?

Leg de varkensrollade in de pan en braad deze gedurende 2 minuten aan alle zijden bruin. Zet het vuur laag en laat de rollade ongeveer 40 minuten sudderen tot hij gaar is, met het deksel schuin op de pan. Draai de rollade regelmatig om. Haal vervolgens de rollade uit de pan en laat hem 10 minuten rusten op een bord, afgedekt met aluminiumfolie.

Hoe Weet Je Wanneer Rollade Gaar Is?

Hoe weet je wanneer een rollade gaar is? Het is eenvoudig te controleren wanneer het vlees gaar is met behulp van een vleesthermometer. Een rollade is doorgaans gaar wanneer de kerntemperatuur ongeveer 70 °C is.

Gevonden 13 hoe lang runderrollade braden

Hoe Maak Je Een Italiaanse Runderrollade?
Hoe Maak Je Een Italiaanse Runderrollade?

See more here: themtraicay.com

Learn more about the topic hoe lang runderrollade braden.

See more: https://themtraicay.com/category/eten-en blog

Rate this post

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai.