hobbitten en uventet rejse medvirkende

Hobbitten – En uventet rejse medvirkende

Hobbitten – En uventet rejse medvirkende er en amerikansk fantasy-film fra 2012, instrueret af Peter Jackson. Filmen er den første del af en trilogi baseret på J.R.R. Tolkiens roman Hobbitten. Filmen blev meget populær og blev en af de mest indtjenende film i 2012.

Hobbitten – En uventet rejse medvirkende følger historien om hobitten Bilbo Baggins, som lever et fredeligt liv i Hobsbliv. En dag bliver han besøgt af troldmanden Gandalf, som beder ham om at hjælpe med at befri dværgenes hjem Erebor fra dragen Smaug. Bilbo går med til at tage med på eventyret, og sammen med Gandalf og 13 dværge begynder han sin farefulde rejse mod Erebor.

De vigtigste medvirkende i Hobbitten – En uventet rejse medvirkende er Martin Freeman som Bilbo Baggins, Ian McKellen som Gandalf, Richard Armitage som Thorin Oakenshield og Andy Serkis som Gollum.

Filmen var en stor succes, både blandt Tolkiens fans og blandt det almindelige publikum. Peter Jacksons fantastiske visuelle effekter og den spændende handling fik filmen til at blive et hit og skaffede den mange priser og nomineringer.

Handlingen

Handlingen i Hobbitten – En uventet rejse medvirkende er en fortælling fuld af eventyr og fare. Filmen starter med, at troldmanden Gandalf besøger Bilbo Baggins i Hobsbliv og beder ham om at hjælpe med at befri dværgenes hjem fra dragen Smaug. Bilbo bliver først imodvillig til at tage med på eventyret, men han bliver overtalt af Gandalf og de 13 dværge, som er desperate efter at få deres hjem tilbage.

Bilbo er ikke vant til at rejse eller slås, og hans modvilje mod eventyret bliver tydeligt, da de befinder sig i Mirkwood-skoven. Her bliver de angrebet af kæmpespidere, og Bilbo bliver fanget af en af dem. Han bliver reddet af dværgene og opdager, at han er i stand til at bruge ringen, som han har fået af Gollum.

Da gruppen når frem til bjergtunnelen, møder de den mystiske Gollum, som er besat af ringen og vil have den tilbage. Bilbo får ringen tilbage fra Gollum og undgår dermed at blive fanget af ham. Gruppen når frem til Erebor og finder Smaug sovende, men Thorin Oakenshield vil ikke vente på dragen, og han angriber den. Det resulterer i, at dragen vækkes og forårsager store skader.

Efter at have slået Smaug, står Thorin over for udfordringen med at genoprette dværgenes hjem, mens Bilbo fortsætter sin rejse og tager hjem til Hobsbliv. Men selvom hans eventyr er slut, er Bilbo ikke længere den samme hobbit. Han har opdaget, at der er mere i livet end hans behagelige og rutineprægede hjem, og han har bevist over for sig selv, at han kan klare farer og overleve i en verden fyldt med spændende eventyr.

Skuespillerne

Martin Freeman spiller Bilbo Baggins i Hobbitten – En uventet rejse medvirkende. Freeman, der er kendt for sine roller i TV-serien Sherlock og filmene Love Actually og The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy, er en fremragende skuespiller og leverer en fantastisk præstation som Bilbo. Han formår at fremvise alle de forskellige sider af Bilbos personlighed – fra hans snerrede og irriterende sider til hans modige og tapper sider.

Ian McKellen spiller Gandalf i filmen, og det er svært at forestille sig nogen anden i rollen. McKellen er perfekt til at spille den visdomsrige og stormagiske troldmand, der vejleder Bilbo og dværgene på deres rejse.

Richard Armitage spiller Thorin Oakenshield, og han gør et fantastisk job som den modige og stædige leder af dværgene. Armitage er en talentfuld skuespiller, der formår at skildre Thorins nuancerede karakter på en overbevisende måde.

Andy Serkis spiller Gollum i Hobbitten – En uventet rejse medvirkende. Serkis er kendt for at spille computer-genererede figurer som King Kong og Caesar i Planet of the Apes-filmene, men i rollen som Gollum formår han at skabe en følelsesfuld og medfølende karakter.

FAQs

Q: Hvordan adskiller Hobbitten – En uventet rejse medvirkende sig fra Tolkiens bog?

A: Filmen adskiller sig fra bogen på flere måder. Filmen inkluderer flere karakterer og elementer, som ikke var i bogen, herunder Azog the Defiler, en død dværgeleder, som Thorin hader og vil hævne sig på. Filmen inkluderer også flere actionscener og er mere eksplosionsfyldt end bogen.

Q: Hvilken aldersgruppe er filmen egnet til?

A: Filmen er bedst egnet til børn over otte år og deres forældre. Filmen indeholder nogle skræmmende scener og voldelige elementer, som kan være for intense for yngre børn.

Q: Hvorfor var Hobbitten – En uventet rejse medvirkende så populær?

A: Filmen var en succes på grund af sin fantastiske visuelle effekter, spændende handling og stærke præstationer af skuespillerne. Filmen appellerede både til Tolkiens fans og til dem, der ikke havde læst bogen og ønskede at se en spændende fantasy-film.

Q: Var der nogen kontroverser omkring filmen?

A: Ja, der var nogle kontroverser omkring filmen, især omkring beslutningen om at lave en trilogi ud af en relativt kort bog. Nogle fans var også skuffede over de ændringer, der blev lavet i forhold til bogens plot.

Q: Er der nogen særlig trivia om filmen?

A: Ja, der er flere sjove trivia om Hobbitten – En uventet rejse medvirkende. For eksempel gik Peter Jackson tilbage og optog nogle af scenerne med Gollum efter at have filmet de andre scener, fordi han var uenig med Andy Serkis’ oprindelige forestilling af karakteren. Derudover spillede Sylvester McCoy, der spiller Radagast the Brown, også rollen som den syvende Doctor i Doctor Who-serien.

Søgeord søgt af brugere: hobbitten skuespillere, hobbitten rækkefølge, hobbitten netflix, hobbitten aldersgrænse, hobbitten dansk, lord of the rings, hobbitten gåder dansk, martin freeman hobbit

Se videoen om “hobbitten en uventet rejse medvirkende”

The Hobbit: An Unexpected Journey – an exclusive interview with the cast

se mere: themtraicay.com

Billeder relateret til hobbitten en uventet rejse medvirkende

The Hobbit: An Unexpected Journey - an exclusive interview with the cast
The Hobbit: An Unexpected Journey – an exclusive interview with the cast

hobbitten skuespillere

Hobbitten skuespillere – en guide til de utrolige talentfulde skuespillere, der tog verden med storm

Med den verdensomspændende succes af J.R.R. Tolkiens “Ringenes Herre”-trilogi, blev verden introduceret til et utal af talentfulde skuespillere. En særlig gruppe af disse skuespillere, der spillede dværgene i den efterfølgende film “Hobbitten”, har sidenhen markeret sig på den internationale skuespilscene. Her følger en guide til de skuespillere, der portrætterede dværgene i Peter Jacksons episke eventyr.

Richard Armitage som Thorin Egeskjold

Den britiske skuespiller Richard Armitage spillede den centrale karakter Thorin Egeskjold i “Hobbitten”. Armitage, der tidligere har spillet på scenen og i tv-serier, blev valgt til rollen på grund af sin tilstedeværelse og det faktum, at han kunne tage den stærke og komplekse karakter til sig.

Armitage brugte en del tid på at forberede sig til rollen, hvor han blev trænet i kampsport og ridning, og han havde også tre måneders stemmetræning for at finde den rigtige stemme til karakteren.

Som Thorin Egeskjold strålede Richard Armitage på skærmen, og hans troværdige og imponerende præstation har spillet en stor rolle i filmens succes.

James Nesbitt som Bifur

En anden skuespiller, der har markeret sig i “Hobbitten”, er James Nesbitt, der spiller dværgen Bifur. Nesbitt, der oprindeligt er fra Nordirland og har spillet i mange tv-serier og film, har udtalt, at hans rolle i “Hobbitten” var en drøm, der gik i opfyldelse.

For at forberede sig til rollen blev Nesbitt trænet i stærk og eksplosiv dans og kampsport, og han lærte også at bruge en økse. Nesbitt er en af de mest kendte og elskede skuespillere i “Hobbitten”, og hans karisma og charme lyser gennem på skærmen.

Aidan Turner som Kili

En anden skuespiller, der markerede sig i “Hobbitten”, er Aidan Turner, der spiller dværgen Kili. Turner, der oprindeligt er fra Irland og har spillet i mange film og tv-serier, blev valgt til rollen på grund af hans udseende og hans talent til at spille en ung og modig karakter.

For at forberede sig til rollen blev Turner trænet i kampsport og bueskydning, og han lærte også at svømme for at kunne spille nogle af de krævende scener i filmen. Turner’s præstation som Kili er ekstraordinær, og hans naturlige og ømtålelige performance er en af de ting, der har gjort “Hobbitten” til en af ​​de mest elskede filmtrilogier i nyere tid.

Dean O’Gorman som Fili

Dean O’Gorman spillede dværgen Fili i “Hobbitten”, og hans succesfulde karriere har rod i hans tidlige start i skuespilbranchen. O’Gorman blev valgt til rollen på grund af sin udseende og hans naturlige måde at spille på.

For at forberede sig til rollen blev O’Gorman trænet i kampsport og bueskydning, og han havde også en hel del makeup på for at skabe dværgens karakteristiske udseende.

O’Gorman’s skuespil er fyldt med nuancer, og hans præstation som Fili er en af de ting, der har gjort “Hobbitten” til en af de mest elskede filmserier i nyere tid.

Graham McTavish som Dwalin

Skuespilleren Graham McTavish er en af de mest karismatiske skuespillere i “Hobbitten”. McTavish spiller dværgen Dwalin, og hans performance er en af de ting, der har gjort “Hobbitten” til en af ​​de mest populære filmtrilogier i nyere tid.

McTavish er kendt for sin stærke tilstedeværelse, hans naturlige flair for kampscener og hans evne til at skabe dybde og nuancer i sine karakterer.

For at forberede sig til rollen som Dwalin blev McTavish trænet i kampsport og zombietræning, og han brugte også tid på at skabe karakterens stemme og fysiske udseende.

John Callen som Oin

Den talentfulde skuespiller John Callen spiller dværgen Oin i “Hobbitten”. Callen, der er en af ​​de mest erfarne skuespillere i filmen, blev valgt til rollen på grund af sin naturlige tilstedeværelse på skærmen.

For at forberede sig til rollen som Oin i “Hobbitten” lærte Callen at bruge en buestreng, og han lærte også nogle enkle kampsportsteknikker. Callen’s præstation som Oin er en af grundene til, at “Hobbitten” er en af ​​de mest elskede filmtrilogier i nyere tid.

Stephen Hunter som Bombur

Skuespilleren Stephen Hunter spiller Bombur i “Hobbitten”, og hans præstation som dværgen er en af de ting, der har gjort filmen til en af ​​de mest elskede filmtrilogier i nyere tid.

Hunter’s præstation er fuld af charme og sjov. For at forberede sig til rollen blev Hunter trænet i kampsport og slapstick-teknikker, og han brugte også en del tid på at lære at spise meget og bevæge sig på en sjov måde.

Peter Hambleton som Gloin

Skuespilleren Peter Hambleton spiller dværgen Gloin i “Hobbitten”. Hambleton, der er en erfaren teaterskuespiller, blev valgt til rollen på grund af sin naturlige præstation af karakteren.

For at forberede sig til rollen brugte Hambleton tid på at lære at bruge en økse og nogle enkle kampsportsteknikker. Hambleton’s præstation som Gloin er en af ​​grundene til, at “Hobbitten” er en af ​​de mest elskede filmserier i ​​nyere tid.

FAQ

Hvordan blev skuespillerne valgt til deres roller i “Hobbitten”?

Skuespillerne blev valgt på baggrund af deres evne til at spille de komplekse og eksplosive karakterer i “Hobbitten”. De blev også valgt på grund af deres evne til at arbejde sammen som en gruppe og skabe dynamik og energi på skærmen.

Hvad gjorde skuespillerne forberede sig til deres roller?

De fleste skuespillere i “Hobbitten” brugte tid på at træne i kampsport og våbenbrug, og nogle trænede også i bueskydning og ridning. Derudover brugte de tid på at skabe deres karakterers stemme og fysiske udseende og samarbejde som en gruppe.

Hvordan har skuespillerne markeret sig efter “Hobbitten”?

Mange af skuespillerne i “Hobbitten” har fortsat med en succesfuld karriere efter filmseriens afslutning. Richard Armitage har spillet i flere store film og tv-serier, James Nesbitt har fortsat med at spille i tv-serier og film, og Aidan Turner har spillet i film som “Poldark” og “The Mortal Instruments”.

Hvad har gjort “Hobbitten” til en af de mest elskede filmtrilogier i ​​nyere tid?

“Hobbitten” har vundet publikum med dens eksplosive handling, fantastiske visuelle effekter og den utrolige præstation af dens talentfulde skuespillere. Filmen har også hentet inspiration fra Tolkiens originale bøger, og har bragt historiens magi til live og har skabt en fantastisk fortælling, som vil blive husket i årtier fremover.

hobbitten rækkefølge

Hvad er en hobbitten rækkefølge?

Hobbitten rækkefølge er en måde at læse J.R.R. Tolkiens “Ringenes Herre” på, som følger den kronologiske rækkefølge af begivenhederne i bogen. Dette er forskelligt fra den måde, bogen oprindeligt blev udgivet på, hvor hvert bind var opdelt i kapitler, der hopper frem og tilbage i tid.

Hvis man læser “Ringenes Herre” i hobbitten rækkefølge, begynder man med “Hobbitten”, som er en introduktion til verdenen og karaktererne, og derefter læser man “Ringenes Herre” i kronologisk rækkefølge, med start i “Fellowship of the Ring”, og derefter “Two Towers” og til sidst “Return of the King”.

Hvorfor læse i hobbitten rækkefølge?

Der er flere grunde til at læse “Ringenes Herre” i hobbitten rækkefølge. For det første giver det en mere sammenhængende og naturlig fortælling. Ved at følge kronologisk rækkefølge af begivenhederne i bogen får man en følelse af, hvordan historien udspiller sig over tid, og hvordan karaktererne udvikler sig og vokser i deres rollen. Det giver også en bedre forståelse af nogle af de mindre kendte karakterer og deres handlinger, som ellers kan være svære at forstå, når man læser bogen i ikke-kronologisk rækkefølge.

For det andet giver det en mulighed for at opleve bogens historie på en helt ny måde, fordi man oplever begivenhederne og karakterernes udvikling på en anden måde, end man er vant til. Dette kan give en ny viden og forståelse af verdenen, som Tolkien har skabt, og kan hjælpe læseren med at opdage nye detaljer og betydninger i historien, som måske ikke var tydelige ved første læsning.

Endelig kan læsning i hobbitten rækkefølge også være en sjov udfordring for dem, der allerede kender historien godt og ønsker at opleve den på en ny måde.

Hvordan læser man i hobbitten rækkefølge?

Der er ingen officiel guide til, hvordan man skal læse “Ringenes Herre” i hobbitten rækkefølge, da det er en personlig præference. Men generelt følger man “Hobbitten”, derefter “Fellowship of the Ring”, “Two Towers” og “Return of the King”. Der er dog også nogle alternative indledninger til at starte bogen med, som er beskrevet nedenfor.

Her er en overordnet guide til, hvordan man kan læse bogen i hobbitten rækkefølge:

1. “Hobbitten”
2. “The Silmarillion” (kan udelades, da den ikke direkte relaterer sig til handlingen i “Ringenes Herre”)
3. “Barndommen i Gondolin” (Alternativ til Silmarillion, da den relaterer sig direkte til Gondolin, som er nævnt i “Ringenes Herre”)
4. “Unfinished Tales” (Kan læses parallelt med “Ringenes Herre”, da den giver mere baggrundshistorie til nogle af karaktererne)
5. “Fellowship of the Ring”
6. “Two Towers”
7. “Return of the King”

Det er også muligt at læse bøgerne i en anden rækkefølge, hvor man begynder med “The Silmarillion” eller “Unfinished Tales”. Men denne artikel vil fokusere på den mere traditionelle rækkefølge, hvor man starter med “Hobbitten”.

For at få mest muligt ud af læsningen i hobbitten rækkefølge kan det også være nyttigt at læse nogle af Tolkiens andre værker, såsom “The Hobbit”, “The Silmarillion”, “Unfinished Tales” og “Children of Hurin”. Disse bøger giver mere baggrundshistorie og kontekst til verdenen, som “Ringenes Herre” er sat i.

Alternativt kan man også læse appendikserne, som er vedlagt i slutningen af “Return of the King”. Appendikserne indeholder mere information om verdenen og karakterernes skæbner efter begivenhederne i “Ringenes Herre”.

Fordele og ulemper ved hobbitten rækkefølge

Der er både fordele og ulemper ved at læse “Ringenes Herre” i hobbitten rækkefølge.

Fordele:
– Mere naturlig og sammenhængende fortælling.
– Bedre forståelse af mindre kendte karakterer og handlinger.
– Ny oplevelse af historien og karakterudviklingen.
– Sjov udfordring for dem, der allerede kender historien godt.

Ulemper:
– Kan tage længere tid at læse, da man følger en kronologisk rækkefølge.
– Kan være sværere at forstå, hvis man ikke er fortrolig med historien og verdenen fra “Ringenes Herre” på forhånd.
– Kan tage noget af spændingen ud af læsningen, da man allerede ved, hvad der vil ske på forhånd.

Ofte stillede spørgsmål

1. Skal jeg læse “The Hobbit” først, hvis jeg vil læse “Ringenes Herre” i hobbitten rækkefølge?

Ja, det anbefales generelt at læse “The Hobbit” først, da den er en introduktion til verdenen og karaktererne. Det er også den første bog, som Tolkien skrev, og derfor er det en god introduktion til hans skrivestil og univers.

2. Kan jeg læse “Ringenes Herre” i hobbitten rækkefølge uden at have læst det før?

Ja, det er muligt at læse “Ringenes Herre” i hobbitten rækkefølge, uden at have læst det før. Men det kan være en fordel at have kendskab til universet fra “The Hobbit” og andre bøger eller filmatiseringer af Tolkiens værker.

3. Skal jeg læse “The Silmarillion” først, hvis jeg vil læse “Ringenes Herre” i hobbitten rækkefølge?

Det er ikke strengt nødvendigt at læse “The Silmarillion” først, da den ikke direkte relaterer sig til handlingen i “Ringenes Herre”. Men det kan være nyttigt at have læst den eller at læse den sideløbende med “Ringenes Herre”, da den giver mere baggrundshistorie og kontekst til verdenen, som bogen er sat i.

4. Hvad er forskellen på hobbitten rækkefølge og filmrækkefølge?

Filmen er lavet i en ret anderledes rækkefølge end bogen. Mens bogens kapitler hopper frem og tilbage i tid, er filmene baseret på en mere filmisk rækkefølge, som følger Frodos rejse fra Shire til Mordor. Derfor er der forskelle i, hvordan nogle begivenheder er præsenteret i bogen og filmene.

5. Kan jeg stadig hoppe rundt mellem kapitlerne i bogen, hvis jeg læser i hobbitten rækkefølge?

Ja, det er muligt at hoppe rundt mellem kapitlerne i bogen, selvom man følger hobbitten rækkefølge. Det er dog vigtigt at huske på, at bogen er skrevet med en ikke-kronologisk rækkefølge, og at nogle kapitler refererer til begivenheder, der endnu ikke er sket i kronologisk rækkefølge.

Du kan se flere oplysninger om hobbitten en uventet rejse medvirkende her.

Se mere information her: Seneste 25 artikler til dig

så du har læst emneartiklen hobbitten en uventet rejse medvirkende. Hvis du fandt denne artikel nyttig, så del den med andre. Mange tak.

Kilde: Top 64 hobbitten en uventet rejse medvirkende

Rate this post

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai.