Het Slaat Als Een Tang Op Een Varken: Een Onzinnige Vergelijking!

De Tang Op Varken Show! – Aflevering 6: Sokkel (Nonsense Animatie)

Keywords searched by users: het slaat als een tang op een varken slaat als een tang op een varken synoniem, dat slaat als een tang op een varken engels, dat slaat als een knots op een kangoeroe, dat slaat als een lul op een drumstel, met een tang op een beest slaan, vlag op een modderschuit, zijn schaapjes op het droge hebben, het slaat nergens op betekenis

Herkomst en betekenis van “het slaat als een tang op een varken”

De uitdrukking “het slaat als een tang op een varken” wordt veel gebruikt in de Nederlandse taal. Maar wat is precies de herkomst van deze uitdrukking en wat is de betekenis? In dit artikel zullen we dieper ingaan op dit onderwerp en ook andere spreekwoorden met varkensvlees bespreken.

De oorsprong van de uitdrukking “het slaat als een tang op een varken” is niet helemaal duidelijk. Er zijn verschillende theorieën over waar deze uitdrukking vandaan komt. Een theorie is dat het te maken heeft met het onhandig slaan van een tang op een varken, wat geen effect heeft. Een andere theorie is dat het slaan met een tang op een varken slaat op het slaan van een varken om het te doden, maar dat dit geen zin heeft omdat het varken toch al dood is. Hoe dan ook, de uitdrukking wordt gebruikt om aan te geven dat iets ineffectief of zinloos is.

Betekenis van de uitdrukking

De uitdrukking “het slaat als een tang op een varken” wordt gebruikt om aan te geven dat iets geen enkele logische samenhang heeft of totaal zinloos is. Het is een manier om aan te geven dat iets geen enkele relevantie heeft in een bepaalde context. Het kan worden gebruikt om een situatie of verhaal te beschrijven dat onbegrijpelijk is of geen enkele waarde heeft.

Andere spreekwoorden met varkensvlees

Naast “het slaat als een tang op een varken” zijn er nog andere spreekwoorden en uitdrukkingen die verwijzen naar varkensvlees. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

– “Eten als een varken”: deze uitdrukking wordt gebruikt om aan te geven dat iemand erg veel eet of ongemanierd eet.
– “Als een olifant in een porseleinkast”: hoewel dit geen directe verwijzing naar varkensvlees is, wordt het wel vaak in combinatie met “eten als een varken” gebruikt om aan te geven dat iemand erg onhandig of onbehouwen is.
– “Zijn schaapjes op het droge hebben”: dit betekent dat iemand genoeg geld of bezittingen heeft om zorgeloos te kunnen leven. Het heeft geen directe relatie met varkensvlees, maar het is een ander bekend spreekwoord in de Nederlandse taal.

Voorbeeldgebruik van de uitdrukking

Om de betekenis van de uitdrukking “het slaat als een tang op een varken” beter te begrijpen, kunnen we een aantal voorbeeldzinnen geven waarin deze uitdrukking wordt gebruikt:

1. De argumenten van die politicus slaan echt als een tang op een varken. Ze hebben totaal geen samenhang en zijn niet te volgen.
2. De opmerking die hij maakte sloeg als een tang op een varken. Ik had geen idee waar hij het over had.
3. De verklaring van de verdachte sloeg totaal als een tang op een varken. Het had geen enkele relevantie voor de zaak.

In al deze voorbeelden wordt de uitdrukking gebruikt om aan te geven dat iets geen logische samenhang heeft of geen enkele waarde heeft in een bepaalde context.

Alternatieve uitdrukkingen met een vergelijkbare betekenis

Hoewel “het slaat als een tang op een varken” een bekende uitdrukking is, zijn er ook andere uitdrukkingen met een vergelijkbare betekenis. Enkele alternatieve uitdrukkingen zijn:

– “Het slaat nergens op”: dit betekent hetzelfde als “het slaat als een tang op een varken”. Het wordt gebruikt om aan te geven dat iets geen enkele logica heeft.
– “Dat slaat als een knots op een kangoeroe”: deze uitdrukking wordt ook gebruikt om aan te geven dat iets geen enkele logische samenhang heeft.

Verwante uitdrukkingen en hun betekenis

Naast “het slaat als een tang op een varken” zijn er ook andere verwante uitdrukkingen met een vergelijkbare betekenis. Een paar voorbeelden hiervan zijn:

– “Kant noch wal raken”: deze uitdrukking wordt gebruikt om aan te geven dat iets geen enkele samenhang heeft of totaal geen zin heeft.
– “Vlag op een modderschuit”: dit betekent dat iets totaal misplaatst of nutteloos is. Het wordt gebruikt om aan te geven dat iets niet past bij de rest of geen enkele waarde heeft.

Conclusie

In dit artikel hebben we de herkomst en betekenis van de uitdrukking “het slaat als een tang op een varken” besproken. We hebben gezien dat de oorsprong van de uitdrukking niet helemaal duidelijk is, maar dat het gebruikt wordt om aan te geven dat iets geen enkele logische samenhang heeft. We hebben ook andere spreekwoorden met varkensvlees besproken, evenals alternatieve uitdrukkingen met een vergelijkbare betekenis. Hopelijk heeft dit artikel je geholpen om een beter begrip te krijgen van deze uitdrukking en hoe deze kan worden gebruikt in de Nederlandse taal.

FAQs

 • Wat betekent “het slaat als een tang op een varken”?
  Deze uitdrukking wordt gebruikt om aan te geven dat iets totaal zinloos is of geen enkele logische samenhang heeft.
 • Waar komt de uitdrukking vandaan?
  De exacte herkomst van de uitdrukking is niet bekend, maar er zijn verschillende theorieën over waar het vandaan zou kunnen komen.
 • Kun je andere spreekwoorden met varkensvlees noemen?
  Ja, enkele andere spreekwoorden met varkensvlees zijn “eten als een varken” en “zijn schaapjes op het droge hebben”.
 • Zijn er alternatieve uitdrukkingen met een vergelijkbare betekenis?
  Ja, alternatieve uitdrukkingen met een vergelijkbare betekenis zijn “het slaat nergens op” en “dat slaat als een knots op een kangoeroe”.
 • Zijn er andere verwante uitdrukkingen?
  Ja, andere verwante uitdrukkingen zijn “kant noch wal raken” en “vlag op een modderschuit”.

Categories: Update 20 Het Slaat Als Een Tang Op Een Varken

De Tang op Varken show! - Aflevering 6: Sokkel (nonsense animatie)
De Tang op Varken show! – Aflevering 6: Sokkel (nonsense animatie)

Wat Betekent Dat Slaat Als Een Tang Op Een Varken?

De uitdrukking “Dat slaat als een tang op een varken” betekent dat iets onzin is, belachelijk is of totaal geen logica heeft. Deze uitdrukking is eigenlijk een variant van een oudere uitdrukking, namelijk “Dat sluit als een tang op een varken”.

Wat Betekent Het Slaat Nergens Op?

‘Wat betekent het slaat nergens op?’ is een uitdrukking die wordt gebruikt om aan te geven dat iets onzinnig is. De term kan worden gebruikt wanneer iemand argumenten naar voren brengt die geen verband houden met elkaar of met de stelling die ze zouden moeten onderbouwen.

Wat Betekent Eten Als Een Varken?

Wat betekent “eten als een varken”? “Eten als een varken” verwijst naar ongemanierd eten. Deze uitdrukking wordt gebruikt om te beschrijven wanneer iemand op een luidruchtige, slordige of onbeleefde manier eet. Het gedrag lijkt op hoe varkens zich voeden. Deze uitdrukking wordt vaak gebruikt om te benadrukken dat iemand weinig respect heeft voor tafelmanieren. Dit kan bijvoorbeeld inhouden dat iemand met volle mond praat, luid smakt, eten morst of onbeleefd eetgedrag vertoont. Het is belangrijk om goede tafelmanieren te tonen om anderen niet onbedoeld te beledigen of af te schrikken tijdens de maaltijd.

Details 25 het slaat als een tang op een varken

See more here: themtraicay.com

Learn more about the topic het slaat als een tang op een varken.

See more: https://themtraicay.com/category/eten-en/

Rate this post

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai.