graffiti københavn 1984 2019

Graffiti i København: Fra illegale tags til anerkendte kunstværker

Graffiti er en form for kunst, som i mange år blev anset som ulovligt og uønsket i det offentlige rum. I København har graffiti dog udviklet sig gennem årene, og i dag ses store og imponerende kunstværker på byens vægge. Vi vil i denne artikel se på udviklingen af graffiti i København fra 1984 til i dag.

1984-1990: Tag-scene i København

Der var ikke meget synligt graffiti i København i 80’erne, men der fandtes en undergrundskultur af taggere, som arbejdede på at synliggøre sig selv og deres kunst. Det var primært på de lettilgængelige og synlige steder, som togvogne og metrostationer, at man så disse tag. Dette kunne stå alene eller som en del af en gruppe, og der blev dannet små fællesskaber, hvor taggerne kunne øve sig og udfordre hinanden. Der blev lavet tags på alle mulige typer overflader, og taggerne var ikke særlig bange for at risikere deres frihed for at gøre deres mark.

1990-2000: Fra tags til store vægmalinger

I løbet af 90’erne tog graffiti mere og mere fat i København, og man kunne nu se store og farverige vægtagninger i byen. Det var stadigvæk en undergrundskultur, men flere og flere graffiti-kunstnere blev synlige i bybilledet. Københavns Kommune forsøgte at imødegå den illegale graffiti med at sætte skilte op, som gjorde det klart, at graffiti ikke var velkommen. Alligevel fortsatte graffitikunstnerne med at udfolde sig, og nogle af dem blev kendte navne i byen.

I 2000’erne blev der skabt flere legale graffitimuligheder i København, og kunstnere kunne nu få lov til at male på udvalgte bygninger og mure. Det betød, at mange kreative sjæle fik mulighed for at udfolde sig og vise deres talent i den offentlige sfære. Der blev holdt graffitifestivaler og events, hvor man kunne se graffitiartister arbejde live og få mulighed for at købe deres værker.

2010-2019: Fra graffiti til street art

I 2010’erne er graffiti og street art blevet stadig mere anerkendte kunstformer i København. Det er nu muligt at se utrolig flotte og afvekslende værker rundt om i byen, der er lavet af både kendte og ukendte kunstnere. Graffiti-kunstnerne har skiftet fra at lave mange små tags til at fokusere på større værker, som kan tage flere dage eller uger at male. Street art har også taget over, og man kan se mange værker, som fokuserer mere på billedlig fortælling og detaljer end på bogstaver og ord.

Københavns Kommune har også ændret holdning til graffitien i byen, og man forsøger nu at samarbejde med kunstnerne og skabe flere legale områder, hvor kunstnere kan udtrykke sig. Eksempelvis har man etableret et stort område i Nordvest-kvarteret, hvor nogle af de dygtigste graffiti-kunstnere i byen har malet en hel gade i forskellige farver og motiver.

FAQs om graffiti i København

1) Er graffiti lovligt i København?

Graffiti er som udgangspunkt ulovligt i København, men der findes flere legale muligheder for at udøve kunstformen i samarbejde med kommunen eller grundejere. Det er strafbart at male på private ejendomme uden ejerens tilladelse.

2) Hvad er forskellen mellem graffiti og street art?

Graffiti er primært bogstaver og ord, som er malet på bygninger og andet offentligt tilgængeligt område. Street art er mere kunstnerisk og handler om at skabe et billede eller en fortælling med maling, sjove figurer eller søde billeder og andet visuelt som kan inspirere.

3) Hvad sker der, hvis man bliver taget for at male graffiti ulovligt?

Hvis man bliver taget for at male graffiti ulovligt, kan man blive sigtet for hærværk og straffet med bøder eller fængsel alt efter alvorlighedsgraden i anklagen.

4) Hvordan kan man opleve graffiti i København?

Man kan opleve graffiti og street art på bygninger og mure rundt omkring i København. Det er særligt tydeligt i Nordvest-kvarteret, men der findes graffiti og street art overalt i byen. Derudover kan man finde graffiti og street art på Instagram og andre sociale medier.

Søgeord søgt af brugere:

Se videoen om “graffiti københavn 1984 2019”

NcFormula presents: ORIGINAL MONSTERS Copenhagen weekend.

se mere: themtraicay.com

Billeder relateret til graffiti københavn 1984 2019

NcFormula presents: ORIGINAL MONSTERS Copenhagen weekend.
NcFormula presents: ORIGINAL MONSTERS Copenhagen weekend.

Du kan se flere oplysninger om graffiti københavn 1984 2019 her.

Se mere information her: themtraicay.com/category/blog

så du har læst emneartiklen graffiti københavn 1984 2019. Hvis du fandt denne artikel nyttig, så del den med andre. Mange tak.

Kilde: Top 63 graffiti københavn 1984 2019

Rate this post

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai.