Geen Warm Water Wel Verwarming Remeha: Wat Kun Je Eraan Doen?

Remeha Avanta No Heating And No Hot Water Air Luck In The System Birmingham Boiler Repair

Keywords searched by users: geen warm water wel verwarming remeha remeha tzerra geen warm water, expansievat kapot geen warm water, geen warm water uit de kraan wel koud water, cv-ketel geen warm water, boiler geen warm water, geen warm water wel verwarming (nefit), remeha calenta 28c geen warm water, remeha tzerra geen warm water geen storing

1. Geen warm water maar wel verwarming

Voor veel huiseigenaren kan het frustrerend zijn als ze geen warm water hebben, maar de verwarming nog wel werkt. Het kan erg ongemakkelijk zijn om zonder warm water te zitten, vooral tijdens de koude wintermaanden. In dit artikel zullen we bespreken waarom dit probleem zich kan voordoen bij een Remeha verwarmingssysteem en welke stappen u kunt nemen om het probleem op te lossen.

2. Mogelijke oorzaken

Er zijn verschillende mogelijke oorzaken voor het ontbreken van warm water bij een Remeha verwarmingssysteem. Enkele veelvoorkomende oorzaken zijn:

 • Een probleem met de cv-ketel
 • Een probleem met de boiler
 • Een probleem met de waterdruk
 • Een defect expansievat

We zullen elk van deze mogelijke oorzaken in meer detail bespreken.

3. Probleem met de cv-ketel

Een probleem met de cv-ketel kan ervoor zorgen dat u geen warm water heeft, maar wel verwarming. Dit kan te wijten zijn aan verschillende oorzaken, zoals een storing, een gebrek aan onderhoud of een defecte component. Het is belangrijk om de cv-ketel regelmatig te laten onderhouden om dergelijke problemen te voorkomen.

Als u geen warm water heeft, maar wel verwarming, kunt u de volgende stappen nemen:

 1. Controleer de thermostaat: Zorg ervoor dat de thermostaat goed is ingesteld en de gewenste temperatuur weergeeft.
 2. Controleer de meldingen: Als uw cv-ketel een storingsmelding geeft, raadpleeg dan de handleiding om te zien wat de mogelijke oorzaak kan zijn.
 3. Reset de cv-ketel: Soms kan het resetten van de cv-ketel het probleem oplossen. Raadpleeg de handleiding van uw specifieke model voor instructies over hoe u dit kunt doen.
 4. Schakel een professionele monteur in: Als geen van de bovenstaande stappen het probleem oplost, is het raadzaam om een erkende monteur in te schakelen om het probleem te onderzoeken en op te lossen.

4. Controle van de waterdruk

Een andere mogelijke oorzaak voor het ontbreken van warm water, maar wel werkende verwarming, kan een probleem met de waterdruk zijn. Het water in uw verwarmingssysteem moet onder een bepaalde druk staan om goed te kunnen functioneren.

U kunt de waterdruk als volgt controleren:

 1. Zoek de waterdruk meter: De waterdruk meter bevindt zich meestal in de buurt van de cv-ketel.
 2. Controleer de waterdruk: De ideale waterdruk ligt meestal tussen 1,5 en 2 bar. Als de waterdruk lager is dan dit bereik, moet u de waterdruk verhogen.
 3. Verhoog de waterdruk: Raadpleeg de handleiding van uw cv-ketel om te zien hoe u de waterdruk kunt verhogen. Dit kan doorgaans worden gedaan door het bijvullen van het systeem met water.

5. Probleem met de boiler

Een probleem met de boiler kan ook leiden tot het ontbreken van warm water. De boiler is verantwoordelijk voor het verwarmen van het water dat wordt gebruikt voor sanitair gebruik, zoals douchen en afwassen.

Enkele mogelijke problemen met de boiler zijn:

 • Een gebrek aan onderhoud: Als uw boiler niet regelmatig wordt onderhouden, kan kalkaanslag of andere afzettingen zich ophopen en de efficiëntie van de boiler belemmeren.
 • Defecte onderdelen: Verschillende defecte onderdelen, zoals de thermostaat of verwarmingselementen, kunnen ervoor zorgen dat de boiler niet goed functioneert en geen warm water produceert.
 • Gebrekkige verbranding: Een gebrekkige verbranding kan ook een oorzaak zijn van geen warm water in de boiler. Dit kan te wijten zijn aan een tekort aan zuurstof of een slechte toevoer van brandstof.

6. Controle van de boiler

Om te controleren of er een probleem is met de boiler en waarom er geen warm water is, kunt u de volgende stappen volgen:

 1. Controleer de keteldruk: De keteldruk moet binnen een bepaald bereik liggen, afhankelijk van het type boiler dat u heeft. Raadpleeg de handleiding van uw boiler voor het juiste bereik.
 2. Controleer de brander: Controleer of de brander van de boiler goed werkt. Deze moet gelijkmatig en helder blauw branden. Als de vlam geel of ooranje van kleur is, kan dit duiden op een probleem.
 3. Kijk naar de vlambeveiliging: Als de vlambeveiliging in de boiler is geactiveerd, kan dit betekenen dat er een probleem is met de verbranding. Schakel in dat geval een professionele monteur in.

7. Onderhoud van het verwarmingssysteem

Een van de belangrijkste manieren om problemen met het verwarmingssysteem te voorkomen, is door regelmatig onderhoud uit te voeren. Het laten onderhouden van uw cv-ketel en boiler kan helpen om eventuele problemen vroegtijdig op te sporen en te verhelpen.

De meeste fabrikanten raden aan om uw verwarmingssysteem minstens één keer per jaar te laten onderhouden door een professionele monteur. Tijdens het onderhoud zal de monteur verschillende controles en schoonmaakwerkzaamheden uitvoeren om ervoor te zorgen dat uw verwarmingssysteem optimaal blijft functioneren.

8. Inschakelen van een professionele monteur

Als u het probleem met het ontbreken van warm water niet zelf kunt oplossen, is het raadzaam om een professionele monteur in te schakelen. Een erkende monteur heeft de kennis en ervaring om het probleem te identificeren en op te lossen.

Zorg ervoor dat u een monteur kiest die bekend is met Remeha verwarmingssystemen en ervaring heeft met het oplossen van vergelijkbare problemen. Dit zal ervoor zorgen dat het probleem snel en efficiënt wordt opgelost.

9. Preventieve maatregelen

Om toekomstige problemen met uw verwarmingssysteem en warmwatersysteem te voorkomen, zijn er een aantal preventieve maatregelen die u kunt nemen:

 • Zorg voor regelmatig onderhoud: Laat uw verwarmingssysteem minstens één keer per jaar onderhouden door een professionele monteur.
 • Vervang defecte onderdelen op tijd: Als u merkt dat er onderdelen in uw verwarmingssysteem defect of versleten zijn, laat ze dan tijdig vervangen om verdere problemen te voorkomen.
 • Vermijd kalkophoping: Installeer indien nodig een waterontharder om kalkaanslag in uw verwarmingssysteem te voorkomen.
 • Let op de waterdruk: Controleer regelmatig de waterdruk in uw verwarmingssysteem en vul aan indien nodig.

Door deze preventieve maatregelen te nemen, kunt u de levensduur van uw verwarmingssysteem verlengen en de kans op storingen en problemen minimaliseren.

Veelgestelde vragen (FAQs)

Wat moet ik doen als mijn Remeha Tzerra geen warm water geeft, maar de verwarming wel werkt?

Als uw Remeha Tzerra geen warm water geeft, maar de verwarming wel werkt, kunt u de volgende stappen proberen:

 1. Controleer de thermostaat om er zeker van te zijn dat deze correct is ingesteld.
 2. Controleer of er storingsmeldingen op de cv-ketel worden weergegeven en raadpleeg de handleiding voor mogelijke oplossingen.
 3. Probeer de cv-ketel te resetten door de stroomtoevoer uit en weer aan te zetten.
 4. Controleer de waterdruk en vul indien nodig bij.
 5. Als het probleem blijft bestaan, kunt u het beste een professionele monteur inschakelen om het probleem te onderzoeken en op te lossen.

Wat kan er aan de hand zijn als het expansievat van mijn Remeha Tzerra kapot is en ik geen warm water heb?

Als het expansievat van uw Remeha Tzerra kapot is, kan dit leiden tot een storing in het systeem en het ontbreken van warm water. Het expansievat is verantwoordelijk voor het opvangen van de drukveranderingen in het verwarmingssysteem, en een defect vat kan ervoor zorgen dat het systeem niet goed functioneert. In dit geval moet u een professionele monteur inschakelen om het expansievat te vervangen en het probleem op te lossen.

Waarom heb ik geen warm water uit de kraan, maar wel koud water?

Als u geen warm water uit de kraan heeft, maar wel koud water, kan dit duiden op een probleem met de boiler of het warmwatersysteem. Mogelijke oorzaken zijn een defecte thermostaat, een kapot verwarmingselement in de boiler, of een probleem met de warmwaterleidingen. Het is raadzaam om een professionele monteur in te schakelen om het probleem te onderzoeken en op te lossen.

Wat kan er mis zijn als mijn cv-ketel geen warm water produceert?

Als uw cv-ketel geen warm water produceert, kunnen er meerdere oorzaken zijn. Mogelijk is er een probleem met de thermostaat, de circulatiep

Categories: Update 35 Geen Warm Water Wel Verwarming Remeha

Remeha Avanta no heating and no hot water air luck in the system Birmingham boiler repair
Remeha Avanta no heating and no hot water air luck in the system Birmingham boiler repair

Als de cv-ketel niet goed functioneert, dan kan het zijn dat de druk te laag is. In dit geval dient dient u het water in uw ketel bij te vullen. Ga na of de waterdruk van de verwarmingsinstallatie in orde is; de druk dient tussen de 1,2 en 2 bar te liggen.Een tekort aan warm water kan verschillende oorzaken hebben: Lekkage in warmwaterleiding of thermostatische kraan. Defect of slecht werkend onderdeel. Te hoog verbruik van warm water t.o.v. de capaciteit van de boiler.Geeft de CV-ketel een storing aan? Druk dan op de reset-knop (bij Remeha Tzerra 5 seconden ingedrukt houden). Het duurt ongeveer 5 minuten voordat de ketel weer in bedrijf gaat. Gebruik in de 5 minuten geen warm water of verwarming.

Hoe Komt Het Dat Er Geen Warm Water Is?

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom er geen warm water is. Een veelvoorkomend probleem is een lekkage in de warmwaterleiding of een defecte thermostatische kraan. Daarnaast kan een onderdeel in het systeem slecht werken of defect zijn. Een andere mogelijke oorzaak is een te hoog verbruik van warm water in verhouding tot de capaciteit van de boiler.

Hoe Reset Je Remeha Ketel?

Als de CV-ketel een storing aangeeft, kan je deze resetten door de reset-knop in te drukken. Bij een Remeha Tzerra moet je de reset-knop 5 seconden ingedrukt houden. Na het resetten duurt het ongeveer 5 minuten voordat de ketel weer in bedrijf gaat. Het is belangrijk om gedurende deze 5 minuten geen warm water of verwarming te gebruiken.

Wie Moet Ik Bellen Als Ik Geen Warm Water Heb?

Als je alle punten bent nagelopen maar nog steeds geen warm water hebt, neem dan rechtstreeks contact op met de onderhoudsinstallateur. Op je apparaat staat vaak wie je onderhoudsinstallateur is. Als je niet zeker weet wie je moet bellen, kun je de handleiding van je apparaat raadplegen of contact opnemen met de fabrikant. Zij kunnen je de juiste contactgegevens van de onderhoudsinstallateur geven. Het is handig om deze gegevens bij de hand te hebben voor het geval je problemen hebt met het krijgen van warm water.

Wat Is De Functie Van Een Driewegklep?

Wat is de functie van een driewegklep? Een driewegklep speelt een belangrijke rol in het regelen van de watertoevoer in een cv-installatie. In tegenstelling tot een tweewegklep, waarmee een deel van de installatie kan worden afgesloten of geopend met behulp van een externe thermostaat, biedt een driewegklep meer flexibiliteit. Met een driewegklep kan het cv-water niet alleen naar de radiatoren worden gestuurd, maar ook naar een warm waterwisselaar, tapspiraal of boiler. Dit maakt het mogelijk om de watertoevoer naar verschillende onderdelen van het verwarmingssysteem te reguleren op basis van de behoeften en omstandigheden.

Ontdekken 8 geen warm water wel verwarming remeha

Storing Cv-Ketel? | Bekijk De 6 Stappen Checklist | Abel&Co
Storing Cv-Ketel? | Bekijk De 6 Stappen Checklist | Abel&Co

See more here: themtraicay.com

Learn more about the topic geen warm water wel verwarming remeha.

See more: https://themtraicay.com/category/eten-en/

Rate this post

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai.