Bara Maken Met Kant-En-Klare Mix: Snel En Lekker!

Zelf Surinaamse Bara Maken | Zainab’S Bara Mix

Keywords searched by users: bara maken met kant en klare mix bara mix jumbo, bara mix ah, zainab bara mix spinazie, bara mix oriental, nandan bara mix, chan’s bara mix compleet, bara surinaams, volkoren bara

Bara maken met kant-en-klare mix: een eenvoudige handleiding

Bara is een populair Surinaams-Hindoestaans gerecht dat vaak wordt gegeten als snack. Het is een gefrituurde deegbal gemaakt van gele erwtenmeel, gekruid met verschillende specerijen. Traditioneel wordt bara vaak met de hand gemaakt, maar er zijn ook kant-en-klare mixen beschikbaar die het proces veel eenvoudiger maken. In dit artikel zullen we je stap voor stap begeleiden bij het maken van bara met behulp van een kant-en-klare mix. We zullen ook ingaan op verschillende soorten bara mixen die in Nederland verkrijgbaar zijn, zoals Bara Mix Jumbo, Bara Mix AH en Zainab Bara Mix Spinazie.

Wat is bara?

Voordat we ingaan op het maken van bara met een kant-en-klare mix, is het belangrijk om te begrijpen wat bara eigenlijk is. Bara is een Surinaams-Hindoestaanse snack gemaakt van gele erwtenmeel. Het deeg wordt op smaak gebracht met kruiden zoals komijn, kurkuma en knoflook. Het wordt vervolgens gefrituurd tot een heerlijk knapperige deegbal. Bara wordt vaak geserveerd met chutney of sambal en kan naar smaak worden gevuld met bijvoorbeeld aardappel, vlees, kip of groenten.

Wat is een kant-en-klare bara mix?

Een kant-en-klare bara mix is een handige oplossing voor het maken van bara zonder zelf het deeg te hoeven kneden en kruiden. Deze mixen bevatten alle benodigde ingrediënten, inclusief gele erwtenmeel en specerijen, in de juiste verhoudingen. Het enige wat je hoeft te doen, is water toevoegen en het beslag mengen. Dit bespaart tijd en moeite, vooral voor mensen die niet bekend zijn met het traditionele recept of simpelweg gemak willen.

Ingrediënten en benodigdheden

Om bara te maken met behulp van een kant-en-klare mix, heb je de volgende ingrediënten en benodigdheden nodig:

 • Kant-en-klare bara mix naar keuze (bijvoorbeeld Bara Mix Jumbo, Bara Mix AH of Zainab Bara Mix Spinazie)
 • Water (hoeveelheid volgens de instructies op de verpakking van de mix)
 • Plantaardige olie om in te frituren
 • Diepe pan of frituurpan
 • Keukenpapier
 • Optionele vullingen zoals aardappel, vlees, kip of groenten

Stappen om bara te maken met kant-en-klare mix

Volg deze stappen om bara te maken met behulp van een kant-en-klare mix:

 1. Bereid de kant-en-klare bara mix volgens de instructies op de verpakking. De verhouding tussen de mix en het water kan variëren, dus zorg ervoor dat je de instructies goed leest.
 2. Laat het beslag even rusten volgens de instructies op de verpakking. Dit geeft de specerijen de kans om op smaak te komen.
 3. Verhit de plantaardige olie in een diepe pan of frituurpan tot 180°C.
 4. Gebruik een lepel om kleine hoeveelheden beslag in de hete olie te scheppen. Je kunt ook een ijslepel gebruiken voor gelijkmatige porties.
 5. Bak de bara aan beide zijden goudbruin. Dit duurt meestal ongeveer 3-4 minuten per kant.
 6. Haal de bara’s uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier om overtollige olie te absorberen.

Je kant-en-klare bara’s zijn nu klaar om te worden geserveerd! Je kunt ze naar smaak vullen met aardappel, vlees, kip of groenten om er een complete maaltijd van te maken.

Tips en trucs voor het maken van bara

Hier zijn enkele handige tips en trucs om je te helpen bij het maken van de perfecte bara met behulp van een kant-en-klare mix:

 • Volg altijd de instructies op de verpakking van de kant-en-klare mix voor de beste resultaten.
 • Laat het beslag rusten volgens de instructies. Dit helpt de specerijen goed op te nemen en de smaak te verbeteren.
 • Verhit de olie tot de juiste temperatuur (180°C) voordat je de bara’s gaat bakken. Dit zorgt voor een knapperige textuur.
 • Probeer verschillende vullingen om je bara’s extra smaak en variatie te geven. Aardappel, vlees, kip en groenten zijn populaire opties.
 • Serveer de bara’s direct na het bakken voor de beste smaak en textuur.

Veelvoorkomende problemen bij het maken van bara

Hier zijn enkele veelvoorkomende problemen waar je tegenaan kunt lopen bij het maken van bara met een kant-en-klare mix en hoe je ze kunt oplossen:

 • De bara’s vallen uit elkaar tijdens het bakken: Zorg ervoor dat het beslag voldoende rust tijdens het maken. Laat het ook niet te lang in de olie zitten.
 • De bara’s zijn niet knapperig genoeg: Mogelijk heb je de olie niet tot de juiste temperatuur verhit. Controleer de temperatuur met behulp van een kookthermometer en zorg ervoor dat deze op 180°C is voordat je begint met bakken.
 • De smaak is niet zo lekker als verwacht: Controleer de verhoudingen van de kant-en-klare mix en het water. Als je de verhoudingen correct hebt gevolgd, kan het zijn dat je meer specerijen wilt toevoegen naar smaak.

Alternatieven en variaties voor bara met kant-en-klare mix

Hoewel een kant-en-klare mix handig is, kun je bara ook helemaal zelf maken zonder de mix te gebruiken. Je kunt het gele erwtenmeel en de kruiden afzonderlijk kopen en het deeg vanaf nul bereiden. Dit vereist echter iets meer tijd en inspanning. Je kunt ook experimenteren met verschillende vullingen en toppings om je bara’s nog smakelijker te maken.

Voor degenen die op zoek zijn naar een gezondere optie, kun je volkoren bara proberen. In plaats van gele erwtenmeel kun je volkorenmeel gebruiken voor een voedzamere versie van dit heerlijke gerecht.

Met deze informatie en de juiste kant-en-klare mix kun je nu eenvoudig bara maken in je eigen keuken. Geniet van dit heerlijke Surinaams-Hindoestaanse gerecht als snack of als onderdeel van een complete maaltijd!

FAQs

1. Waar kan ik kant-en-klare bara mix kopen?

Kant-en-klare bara mix is verkrijgbaar bij verschillende Surinaamse toko’s en online winkels. Enkele populaire opties in Nederland zijn Bara Mix Jumbo, Bara Mix AH, Zainab Bara Mix Spinazie, Bara Mix Oriental, Nandan Bara Mix en Chan’s Bara Mix Compleet.

2. Hoe lang kan ik bara bewaren?

Bara’s kunnen maximaal een dag in de koelkast worden bewaard. Je kunt ze opnieuw opwarmen in de oven om ze weer knapperig te maken.

3. Zijn bara’s gezond?

Bara’s zijn gefrituurde snacks en moeten daarom met mate worden gegeten als onderdeel van een uitgebalanceerd dieet. Voor een gezondere optie kun je volkorenmeel gebruiken in plaats van gele erwtenmeel.

4. Kan ik bara zonder vulling maken?

Ja, je kunt bara zonder vulling maken. Het deeg zelf is al smaakvol genoeg en kan ook zonder vulling worden genoten.

5. Kan ik bara invriezen?

Ja, bara’s kunnen worden ingevroren. Zorg ervoor dat je ze volledig laat afkoelen voordat je ze in een luchtdichte container of plastic zak in de vriezer plaatst. Ze kunnen tot 3 maanden worden bewaard. Om ze weer op te warmen, kun je ze rechtstreeks in de oven bakken.

Met deze handleiding en de juiste ingrediënten en benodigdheden kun je nu zelf bara maken met een kant-en-klare mix. Experimenteer met verschillende vullingen en toppings om je eigen unieke versie van dit heerlijke Surinaams-Hindoestaanse gerecht te creëren. Geniet ervan!

Categories: Ontdekken 59 Bara Maken Met Kant En Klare Mix

Zelf Surinaamse bara maken | Zainab's Bara Mix
Zelf Surinaamse bara maken | Zainab’s Bara Mix

Wat is het? Een poedermix waarmee je bara’s kunt bakken. Een bara is een Surinaamse/hindoestaanse snack gemaakt van gekruid deeg dat wordt gefrituurd in olie. Een belangrijk ingrediënt is urid meel, gemaakt van gele erwten.

Gebruiksaanwijzing
 1. Zainab bara mix vanuit het zakje in een kom doen.
 2. 300 ml lauw water, 2 eetlepel olie in een keer in de kom bij de mix doen.
 3. Met een eetlepel mix, water, en olie roeren, niet kneden!
 4. Bara deeg met een paar druppels olie insmeren.

Wat Is Bara Mix?

Wat is Bara mix? Bara mix is een poedermix waarmee je bara’s kunt bakken. Een bara is een Surinaamse/hindoestaanse snack gemaakt van gekruid deeg dat wordt gefrituurd in olie. Een belangrijk ingrediënt in Bara mix is urid meel, dat gemaakt is van gele erwten. Bara mix biedt een handige en snelle manier om thuis bara’s te kunnen maken zonder zelf het deeg en de kruiden te hoeven mengen.

Hoe Lang Kan Je Bara Bewaren?

Hoe lang kan je bara bewaren? Bara’s kunnen een dagje buiten de koeling blijven en daarna zijn ze goed houdbaar in de koelkast. Als je ze langer dan een paar dagen wilt bewaren, adviseren we om de bara’s in te vriezen. Je kunt ze opwarmen in de magnetron, maar voor het behoud van de smaak is het beter om ze in de oven op te warmen.

Wat Is Een Surinaamse Bara?

Wat is een Surinaamse bara? Een Surinaamse bara is een hartige, ringvormige, gefrituurde snack van Surinaams-Hindoestaanse afkomst. Het lijkt op een donut, maar het is zeker niet zoet. Bara wordt gemaakt van een beslag dat bestaat uit geweekte oerdie, besan (gemalen kikkererwtenmeel), fijngesneden tayerblad, verschillende specerijen en smaakmakers. Het beslag wordt gevormd in een ringvorm en vervolgens gefrituurd.

Waar Word Bara Van Gemaakt?

Bara is een heerlijke Surinaams Hindoestaanse snack die traditioneel gemaakt wordt van een deeg op basis van oerdi meel, gemaakt van mungbonen, en tajerbladeren. Dit deeg wordt vervolgens gekruid en gebakken tot een smakelijke snack. Bara is een populaire keuze in Surinaamse en Hindoestaanse keukens en wordt vaak geserveerd met een pittige chutney of saus. Het genieten van bara is een culinaire ervaring die de smaken en tradities van deze culturen weerspiegelt.

Top 27 bara maken met kant en klare mix

Zelf Surinaamse Bara Maken | Zainab'S Bara Mix - Youtube
Zelf Surinaamse Bara Maken | Zainab’S Bara Mix – Youtube
Mixen Van Zainab Exotic Foods – Surinaams Koken Met Jen
Mixen Van Zainab Exotic Foods – Surinaams Koken Met Jen
Zelf Surinaamse Bara Maken | Zainab'S Bara Mix - Youtube
Zelf Surinaamse Bara Maken | Zainab’S Bara Mix – Youtube
Zelf Surinaamse Bara Maken | Zainab'S Bara Mix - Youtube
Zelf Surinaamse Bara Maken | Zainab’S Bara Mix – Youtube
Bara From Mix - Youtube
Bara From Mix – Youtube

See more here: themtraicay.com

Learn more about the topic bara maken met kant en klare mix.

See more: https://themtraicay.com/category/eten-en

Rate this post

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai.