Auto Huren In Kroatië Ervaringen: Mijn Onvergetelijke Reisavontuur

Epic Croatian Road Trip | Zagreb To Zadar W/ Easyrentcars Car Rental | Croatia Travel Vlog

Keywords searched by users: auto huren in kroatië ervaringen auto huren kroatië, auto huren kroatië zonder creditcard, auto huren kroatië anwb, auto huren kroatië zadar, auto huren kroatië dubrovnik, auto huren kroatië pula, auto huren kroatië vliegveld, sunny cars kroatië

Auto Huren in Kroatië: Tips, Ervaringen en Alles wat je moet weten

Als je van plan bent om Kroatië te verkennen en de prachtige bezienswaardigheden wilt ontdekken, is het huren van een auto een uitstekende keuze. Met een huurauto heb je de vrijheid om op je eigen tempo te reizen en kun je gemakkelijk de minder toeristische plekken bereiken. In dit artikel vind je handige tips, betrouwbare verhuurbedrijven en belangrijke informatie over autoverhuur in Kroatië.

1. Tips voor het huren van een auto in Kroatië

Voordat je een auto huurt in Kroatië, zijn er enkele belangrijke zaken waar je op moet letten. Hier zijn enkele handige tips en adviezen voor een probleemloze autohuur:

 • Kies een gerenommeerd verhuurbedrijf: Het is essentieel om een betrouwbaar verhuurbedrijf te kiezen. Lees beoordelingen en ervaringen van andere klanten om te bepalen welke verhuurbedrijven goede service bieden.
 • Controleer de verzekering: Zorg ervoor dat je autoverzekering alles dekt, inclusief schade aan derden en diefstal. Het is ook verstandig om een aanvullende verzekering af te sluiten om onverwachte kosten te voorkomen.
 • Controleer de auto bij het ophalen: Neem de tijd om de auto grondig te inspecteren voordat je ermee wegrijdt. Maak foto’s van eventuele bestaande schade en zorg ervoor dat deze wordt opgenomen in het huurcontract.
 • Let op extra kosten: Controleer of er extra kosten zijn, zoals toeslagen voor het ophalen of inleveren van de auto buiten openingstijden, of kosten voor het gebruik van een kinderzitje of navigatiesysteem.
 • Vergelijk prijzen: Vergelijk de prijzen van verschillende verhuurbedrijven om de beste deal te vinden. Let op eventuele verborgen kosten en zorg ervoor dat je een all-inclusive prijs krijgt.
 • Rijbewijs en identiteitsbewijs: Zorg ervoor dat je in het bezit bent van een geldig rijbewijs en identiteitsbewijs. Deze zijn vereist bij het ophalen van de huurauto.

2. Ervaringen met autoverhuur in Kroatië

Wat zijn de ervaringen van andere reizigers die een auto hebben gehuurd in Kroatië? Lees hier enkele reviews en ontdek welke verhuurbedrijven betrouwbaar zijn en goede service bieden. Een van de meest aanbevolen autoverhuurbedrijven in Kroatië is Sunny Cars. Ze staan bekend om hun uitstekende klantenservice, transparante prijzen en een breed scala aan voertuigen.

“Voor onze vakantie in Kroatië hebben we een auto gehuurd bij Sunny Cars. Het proces verliep soepel en de auto was in uitstekende staat. We hebben genoten van de vrijheid die een huurauto ons gaf om de prachtige kustplaatsen en afgelegen natuurgebieden te verkennen. Sunny Cars is zeker een aanrader!” – Lisa, Amsterdam

3. Kosten en prijzen van autohuur in Kroatië

De kosten voor het huren van een auto in Kroatië kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren zoals het type auto, de duur van de huur en het seizoen. Gemiddeld kun je een kleine auto huren vanaf €20 per dag. Voor een grotere auto of SUV kunnen de prijzen oplopen tot €50 per dag.

Om geld te besparen op autoverhuur, zijn hier enkele handige tips:

 • Vergelijk prijzen: Gebruik vergelijkingssites om de prijzen van verschillende verhuurbedrijven te vergelijken en de beste deal te vinden.
 • Boek op tijd: Hoe eerder je een auto boekt, hoe groter de kans op lagere prijzen.
 • Vermijd extra’s: Overweeg of je echt extra’s zoals een GPS of kinderzitje nodig hebt. Deze kunnen de kosten aanzienlijk verhogen.
 • Let op brandstofbeleid: Controleer of de huurauto wordt geleverd met een volle tank en moet worden ingeleverd met een volle tank. Zo voorkom je extra kosten voor brandstof.

4. Tolwegen en vignetten in Kroatië

Als je van plan bent om tolwegen te gebruiken tijdens het rijden in Kroatië, is het belangrijk om te weten hoe het tolwegsysteem werkt. In Kroatië hoef je geen autovignet te kopen. In plaats daarvan moet je tol betalen bij specifieke tolpoorten op de snelwegen. Je kunt contant betalen of gebruikmaken van een elektronische tolbadge.

Het gebruik van een elektronische tolbadge, zoals de ENC-badge of ETC-badge, zorgt voor een soepelere doorstroming bij tolpoorten en voorkomt lange wachtrijen. Deze badges kunnen worden gekocht bij verhuurbedrijven of tolwegbeheerders. Zorg ervoor dat je voldoende contant geld hebt als je ervoor kiest om contant te betalen.

5. Verkeersregels en verkeersveiligheid in Kroatië

Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de verkeersregels en verkeersveiligheidsmaatregelen in Kroatië voordat je gaat rijden. Enkele belangrijke punten om in gedachten te houden zijn:

 • Rijden aan de rechterkant: In Kroatië wordt er aan de rechterkant van de weg gereden.
 • Gordels: Het dragen van veiligheidsgordels is verplicht voor alle inzittenden.
 • Alcohol: De maximaal toegestane alcoholpromillage is 0,5 voor ervaren bestuurders en 0,0 voor beginnende bestuurders.
 • Mobiele telefoon: Het is verboden om tijdens het rijden een mobiele telefoon vast te houden.
 • Snelheidslimieten: De snelheidslimieten in Kroatië zijn 50 km/u in bebouwde kom, 90 km/u buiten bebouwde kom, 110 km/u op autowegen en 130 km/u op snelwegen.

6. Verzekeringen en pechhulp bij autohuur in Kroatië

Bij het huren van een auto in Kroatië is het belangrijk om te zorgen voor de juiste verzekering en pechhulp. De meeste verhuurbedrijven bieden een basisverzekering aan, maar het kan verstandig zijn om aanvullende verzekeringen af te sluiten voor een betere dekking.

Daarnaast is het ook aan te raden om te controleren of het verhuurbedrijf 24/7 pechhulp biedt. Dit kan van pas komen in geval van een lekke band, een lege accu of andere technische problemen. Zorg ervoor dat je het noodnummer van het verhuurbedrijf bij je hebt, voor het geval je hulp nodig hebt onderweg.

7. Populaire bestemmingen en bezienswaardigheden met de auto in Kroatië

Met een huurauto kun je gemakkelijk de populaire bestemmingen en bezienswaardigheden in Kroatië verkennen. Hier zijn enkele aanbevolen plekken die een bezoek waard zijn:

 • Dubrovnik: Verken de prachtige oude stad van Dubrovnik en geniet van het adembenemende uitzicht vanaf de stadsmuren.
 • Plitvicemeren: Bezoek het nationale park Plitvicemeren en bewonder de betoverende watervallen en turquoise meren.
 • Zadar: Ontdek de historische charme van Zadar en luister naar het hypnotiserende geluid van de Zeeorgels.
 • Rovinj: Verken de schilderachtige straatjes van Rovinj en geniet van het prachtige uitzicht vanaf de Sint-Eufemiakerk.

8. Aanbevolen autoverhuurbedrijven in Kroatië

Hieronder vind je enkele aanbevolen autoverhuurbedrijven in Kroatië op basis van betrouwbaarheid en klanttevredenheid:

 • Sunny Cars: Sunny Cars is een betrouwbaar verhuurbedrijf dat transparante prijzen, uitstekende klantenservice en een groot aanbod aan voertuigen biedt.
 • Auto Europe: Auto Europe is een populaire keuze voor het huren van een auto in Kroatië, met een breed scala aan opties en goede klantbeoordelingen.
 • Europcar: Europcar is wereldwijd bekend en biedt betrouwbare autoverhuur in Kroatië met een uitgebreid netwerk van locaties.

Met bovenstaande aanbevolen verhuurbedrijven kun je een goede keuze maken en genieten van een zorgeloze en plezierige ervaring tijdens het reizen in Kroatië.

Veelgestelde vragen (FAQ’s)

1. Moet ik een internation

Categories: Update 11 Auto Huren In Kroatië Ervaringen

EPIC CROATIAN ROAD TRIP | Zagreb to Zadar w/ EasyRentCars Car Rental | Croatia Travel Vlog
EPIC CROATIAN ROAD TRIP | Zagreb to Zadar w/ EasyRentCars Car Rental | Croatia Travel Vlog

Is Een Auto Huren In Kroatië Duur?

Is het duur om een auto te huren in Kroatië? De kosten van het huren van een auto in Kroatië variëren sterk, afhankelijk van wanneer je de auto wilt huren en hoe ver van tevoren je boekt. In het hoogseizoen, juli en augustus, zijn de huurauto’s aanzienlijk duurder dan in de wintermaanden. Daarnaast speelt het type auto dat je wilt huren ook een rol bij het bepalen van de prijs.

Welke Autoverhuurbedrijven Zijn Betrouwbaar?

Hier zijn enkele recent beoordeelde autoverhuurbedrijven in Nederland met hun beoordelingscijfers en het aantal reviews:
– Bedrijvenkavautoverhuur.nl: Beoordeling van 4,7 op basis van 2.048 reviews.
– CheapTickets.nl: Beoordeling van 3,8 op basis van 20.231 reviews.
– OscarAutoverhuur: Beoordeling van 4,4 op basis van 442 reviews.
– Godrive.nu – jouw auto abonnement: Beoordeling van 4,8 op basis van 63 reviews.
– Sunny Cars: Beoordeling van 4,5 op basis van 16.698 reviews.
– BudgetAir.nl: Beoordeling van 3,9 op basis van 6.918 reviews.
– HolidayCars: Beoordeling van 3,7 op basis van 10.903 reviews.
– MyWheels: Beoordeling van 3,5 op basis van 1.389 reviews.

Deze informatie kan je helpen bij het bepalen van betrouwbare autoverhuurbedrijven.

Heb Je Een Auto Nodig In Kroatië?

Heb je een auto nodig in Kroatië?
In tegenstelling tot andere landen zoals Slovenië en Zwitserland, heb je in Kroatië geen autovignet nodig. Het is echter wel belangrijk om meer informatie te verkrijgen over tolwegen en tolvignetten in deze landen voordat je op reis gaat. Er zijn bijvoorbeeld tolwegen in Slovenië en Zwitserland waarvoor je een vignet moet kopen. Zorg ervoor dat je deze artikelen raadpleegt voor meer informatie: Tolwegen in Slovenië en Tolwegen in Zwitserland. Deze informatie is van belang voor reizen die plaatsvinden op 12 juni 2023.

Details 46 auto huren in kroatië ervaringen

Een Auto Huren In Marokko: Ervaring En Onze Tips - Lone Drifters
Een Auto Huren In Marokko: Ervaring En Onze Tips – Lone Drifters

See more here: themtraicay.com

Learn more about the topic auto huren in kroatië ervaringen.

See more: https://themtraicay.com/category/eten-en

Rate this post

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai.